Задържани за наркотици в Долни Дъбник и Кнежа.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен бяха разпространени новини за поредица от полицейски акции и предприети мерки в борбата срещу наркотиците и нарушенията на закона за движение по пътищата.

В хода на специализирана операция на територията на община Долни Дъбник, силите на реда задържаха трима души за притежание на наркотици. След проверки на частни адреси в селата Градина и Петърница, бе открито и иззето множество суха зелена тревиста маса, предполагаема марихуана, както и нерегистриран газов пистолет. По случаите са уведомени компетентните органи и са образувани досъдебни производства.

В Кнежа е започнало досъдебно производство по отношение на 32-годишен мъж, управлявал автомобил след употреба на кокаин. Тестван е с наркотест и са извършени необходимите процедури за събиране на доказателства.

В отделен инцидент, разследват се двама непълнолетни за нанасяне на материални щети по автомобили и жилища в Плевен. Те са направили самопризнания за стрелба с пневматичен пистолет и са задържани.

Бързо производство е стартирано срещу 33-годишен мъж, хванат да шофира с ниво на алкохол над законно разрешеното, както и срещу 47-годишен водач, шофирал въпреки временно отнемане на шофьорската му книжка.

В други случаи, заради управление на нерегистрирани автомобили и за шофиране след употреба на наркотици, са предприети действия срещу няколко лица, като е образувано и бързо производство срещу 19-годишен младеж за неправоспособност.

На територията на общините Плевен и Кнежа са реагирали и пожарните служби – бяха гасени запалени сухи треви и отпадъци, както и обредни огньове, които застрашавали околните жители.

В крайна сметка, през изминалите дни правоохранителните органи в област Плевен са демонстрирали активност и решителност в борбата срещу престъпността и за запазване на обществения ред.