Задържани двама младежи за стрелба с пневматичен пистолет в Плевен.

Общество


В Плевен са задържани двама непълнолетни, които са стреляли с пневматичен пистолет по автомобили и жилища. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Следствието е стартирало след получен сигнал на 15 март в Първо районно управление в областния град. За времето между 13 и 15 март тази година са регистрирани събития за разбити стъкла на два леки автомобила и на стъклопакети на две жилища. От проведените оперативни мероприятия са идентифицирани извършителите – момчета на 15 и 16 години, съобщават от полицията.

При допълнителния ход на разследването, непълнолетните са направили самопризнания, като са посочили, че са стреляли с пневматичния пистолет. В момента се извършва оценка на нанесените щети. Пневматичният пистолет, използван при инцидента, е бил доброволно предаден и засекретен с протокол.

Задържанието на младите нарушители е за срок до 24 часа. По случая вече е информиран дежурен прокурор от Районната прокуратура в Плевен.

Подобен инцидент се е случил и преди година, когато 15-годишен беше установен като извършител на стрелба с пневматично оръжие по тролеи в града.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.