Заловиха незаконен тютюн при полицейски рейди в Плевен.

Полиция

### Пресслужбата на МВР – Плевен Обявява Статистика от Полицейски Действия и Пътнотранспортни Произшествия

**Плевен, 12 февруари 2024 г. –** Журналистите бяха информирани от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи в Плевен за редица произшествия и операции, проведени през последните дни. Според източника от МВР, полицейските служители са провели специализирани операции, насочени срещу разпространението на акцизни стоки без платен данък, при което са иззети над 15 килограма тютюн в рамките на два дни.

По-конкретно, на 9 февруари в кооперативния пазар на улица „Княз Александър Батенберг“ са открити чанти с 10.8 килограма суха тревиста маса, а на следващия ден, на същата улица, са намерени още 5 килограма нарязан тютюн. За намерените количества са съставени констативни протоколи, след което работата по случаите продължава.

Друг сериозен инцидент, отразен в бюлетина на МВР в Плевен, е пътнотранспортно произшествие, случило се на 9 февруари. 24-годишен мъж с автомобил „Сеат“ е претърпял тежък инцидент на улица „Индустриална“, след като е ударил дърво. Водачът, който се е оказал неправоспособен, е настанен в болница с опасност за живота.

В допълнение, са съобщени за още два случая на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотици, като са взети необходимите мерки, включително задържане на нарушителите и образуване на бързи полицейски производства.

Също така, от МВР съобщават за редица пожари, включително на лек автомобил и метален контейнер за смет в Плевен, както и на открити площи в различни локации. Инцидентите са били своевременно овладяни от службите за пожарна безопасност и защита на населението.

МВР подчертава, че подобни действия са част от постоянните усилия на ведомството да поддържа обществения ред и безопасността на гражданите.