Множество произшествия и пожари разтърсиха Плевен за денонощие.

Полиция

**ОТ МВР-Плевен съобщават за бързи действия на полицията и пожарната**

МВР-Плевен информира за поредица от оперативни полицейски и пожарни действия в региона, разказват от пресцентъра на министерството.

Вчера в следобедните часове в района на улица „Дойран“, служители на Второ РУ-Плевен са спрели за проверка 18-годишен младеж. При обиск, той е предал доброволно кутия от цигари, в която са открити пликчета, съдържащи сушена тревиста маса. Според самия арестуван, ставало въпрос за марихуана. Назначени са съответните експертизи, а по случая е образувано бързо производство и се води разследване под ръководството на прокуратурата.

При пожар в къща в село Градище са взети спешни мерки от екипите на пожарната и полицията. Пожарът, засегнал дома на 85-годишна жена, е локализиран и потушен, но за съжаление при огледа е открито безжизненото тяло на възрастната жена. Разследват се причините за инцидента, като предварително се предполага, че той е настъпил вследствие на неправилно ползване на отоплителни уреди. Имущество не е електрифицирано и обезводнено.

Отделно през нощта на улица „Знеполска“ в Плевен е избухнал пожар в лек автомобил „БМВ“, който е нанесъл значителни щети и е повредил близо паркирана „Дачия“. Благодарение на бързата намеса на пожарната са спасени други автомобили на паркинга.

Екипи на РДПБЗН-Плевен са се справили и с гасенето на запалени сухи треви в землищата на село Радомирци и град Гулянци. Всички пожари са ликвидирани без материални загуби.

В ж.к. „Сторгозия“ служители на пожарната са потушили пожар, възникнал в метален контейнер за отпадъци, без да образуват опасност за близките сгради и живущи.

Многостранната работа на служителите на МВР-Плевен е пример за ефективност и добра координация в областта на обществената сигурност. Бюрото на пресслужбата при МВР-Плевен остава ангажирано с предоставянето на актуална информация за случващото се в района.