Установени малолетни извършители на домова кражба в Ясен.

Полиция

Плевен, 29 февруари 2024 година – Според съобщение от информационния бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, двама младежи на възраст 12 и 16 години са разкрити като автори на домова кражба. Случаят е регистриран във Второ районно управление на Плевен. Съобщението посочва, че кражбата е заявена на 24 февруари, като от частен апартамент в село Ясен били откраднати телевизор „Самсунг“ и стерео уредба. Благодарение на оперативните и издирвателни действия на полицията, извършителите били задържани и откраднатите вещи – върнати на собственика. Въведено е досъдебно производство, случаят е докладван в прокуратурата.

В друго съобщение се отчита сигнал за пожар, причинен от самозапалване на сажди в комин на жилище на улица „Бургас“ в Плевен. На 28 февруари в 19:29 часа екипи на пожарната са незабавно реагирали и погасили огъня. Не са докладвани материални загуби. На следващия ден, на булевард „Европа“, е възникнал пожар от запалени отпадъци. Той също е бил успешно локализиран и погасен от пожарна служба с изпратен на място пожарен автомобил.

Министерството на вътрешните работи в Плевен припомня на гражданите да поддържат чисти своите комини и да бъдат внимателни при обращение с огън, за да се избегнат подобни инциденти.