Незаконно присъединяване към електромери, шофиране под въздействие и контрабанда на стоки

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, бяха разпространени сведения за редица нарушения и престъпления на територията на областта.

Според съобщената информация, на 27 януари полицейски служители са констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната система в частен дом в село Беглеж. За случая е уведомен прокурор и е образувано досъдебно производство.

В сферата на пътната безопасност, на 26 януари са образувани две бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол, а на 27 януари и на 28-ми е регистрирано шофиране след употреба на наркотици. Лицата, извършили нарушенията, са задържани и са предприети необходимите правоохранителни мерки.

Разследванията продължават и по случай на нерегистриран мотопед, управляван от 27-годишен в село Стежерово, и притежание на психотропни вещества в село Горни Дъбник.

В областта на икономическите престъпления, МВР Плевен съобщава за значително количество запечатани стоки, които нарушават авторските права на известни марки. Специализирана операция е реализирана, в резултат на която са иззети парфюми с логата на известни търговски марки, обувки, аксесоари и други артикули.

РДПБЗН – Плевен отчете потушаване на няколко пожара, включително и самозапалили се сажди в коминни тела, както и технически помощи за пътната безопасност на територията на областта.

В информацията се подчертава ангажираността на служителите на МВР Плевен в борбата с престъпността и подчертава ефективността на оперативната им работа за осигуряване на обществения ред и сигурността на жителите на региона.