Спецакция разкри незаконно включване в мрежата в Горна Митрополия.

Полиция

Специализирана акция на МВР – Плевен разкри незаконно присъединяване към електрическата мрежа

По информация на МВР – Плевен, специализирана полицейска операция, проведена на 30 април 2024 година, е открила случай на неправомерно присъединяване към мрежата на Електроразпределителни мрежи Запад. В ранните часове, около 03:40, в село Горна Митрополия, на частен имот, е било констатирано незаконно свързване към електроразпределителната система.

Предполагаемата незаконна дейност е разкрита след сигнал за порутена част на покривна конструкция, от която бил изведен кабел, свързан към проводниците на близък железобетонен стълб. Това действие е създало условия за ползване на електрическа енергия без нейното отчитане.

На местопроизшествието е пристигнал полицейски служител и е извършен оглед. В резултат на него е иззет електрически проводник с дължина 15 метра. Предвиден е и последващ назначаване на техническа експертиза за по-пълно изясняване на обстоятелствата около неправомерното присъединяване и определяне на нанесените щети.

Прокуратурата в Плевен е уведомена за случая и следва разследване с цел изясняване на всички факти и обстоятелства. Образувано е бързо полицейско производство и работата по случая продължава под ръководството на разследващ полицай.