„Плевен се превърна в празнична цветна столица с концерта „Празнична цветна китка” по случай Лазаровден и Цветница“

Последни новини


В Плевен, броени дни преди Великден, се проведе едно пъстро и весело събитие, което събра на едно място любители на народната музика и традиции. На Лазаровден и Цветница центърът на града оживя с първото издание на концерта „Празнична цветна китка“, който създаде истинско празнично настроение.

Мероприятието се организира от Община Плевен, като в програмата участваха деца от ДГ „Иглика“ и ученици от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”. Талантливите млади изпълнители излязоха на сцената, разположена до Водната каскада, и с песни, танци и музика превърнаха Плевен в цветно и вълнуващо място за всички присъстващи.

Публиката сподели възхищението си от това, че концертът представи богатата палитра от фолклорни изкуства, а много от гостите изразиха надежда тази инициатива да стане традиционна за града.

Празниците в Плевен продължават и с великденски концерт, който се организира от Община Плевен в сътрудничество с Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. Събитието ще се състои тази вечер от 19:00 часа в Художествена галерия „Илия Бешков“, със свободен вход за всички, които желаят да се насладят на великденските музикални традиции.