Пешеходец пострада при инцидент в Плевен, водачът изпробван.

Полиция

**Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Плевен**

От информационния бюлетин на МВР – Плевен става ясно, че вчера около 19:00 часа на входа за кръговата връзка от улица „Иван Миндиликов“ 58-годишен водач е ударил 79-годишен пешеходец. Пешеходецът е бил пресичал на пешеходна пътека, когато е бил блъснат от автомобил „Алфа Ромео“. Пострадалият е откаран в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен с фрактура на лява колянна става. Той е настанен за лечение в ортопедично отделение и на този етап животът му не е в опасност.

Водачът на превозното средство е подложен на проверка с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. Районната прокуратура в Плевен е сезирана, и е образувано досъдебно производство по случая.

**Бързи полицейски производства след нарушения на закона**

В информационния бюлетин на МВР – Плевен са съобщени и други полицейски производства. В РУ – Левски е стартирано бързо производство за управление на автомобил „Фолксваген“ под влияние на алкохол. 53-годишен мъж е спрян за проверка в село Българене, при която тестът е показал над 1.2 промила алкохол в кръвта. Водачът е задържан за до 24 часа, а Районната прокуратура в Плевен е уведомена.

В град Кнежа са проведени полицейски действия срещу разпространението на наркотици. При проверка на автомобил „Опел“ е задържан 25-годишен водач, установено е, че при себе си има пликчета съдържащи суха растителна маса. Водачът твърди, че става въпрос за дизайнерски чай за лична употреба. Случаят е обект на бързо производство и Районната прокуратура в Плевен отново е сезирана.

**Сигнал за пожар в административна сграда**

В Долни Дъбник служители са успели бързо да потушат пожар в служебно помещение на административна сграда. Сигналът за инцидента е подаден на 24 април и е бил причинен предположително от късо съединение в компютър. Екип на У ПБЗН – Сторгозия се е отзовал на мястото на инцидента.