Полицията задържа мъж за наркотици и нерегистрирано превозно средство.

Полиция

Плевен, 22 март 2024 г. – Според съобщение на пресцентъра на Министерството на вътрешните работи в Плевен, бяха предприети няколко полицейски операции с резултати от различен характер в региона.

На 22 март, около 09:50 часа, в село Брест е извършена проверка на 48-годишен водач на електрическо превозно средство категория ,,L“, установено е, че превозното средство е било управлявано без регистрационна табела и не е регистрирано по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство съгласно чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс. Дежурен прокурор от Районна прокуратура – Плевен е уведомен, а разследването продължава.

В друг инцидент, 28-годишен плевенчанин е задържан за притежание на наркотици. На 21 март в Плевен, той бил проверяван от служители на Второ Районно Управление. В хода на проверката, мъжът доброволно предал плик с бяло кристалообразно вещество, което се подозира, че е метамфетамин с тегло около 0,5 грама. Предстои физико-химическа експертиза на иззетото вещество, а по случая е образувано бързо производство за престъпление съгласно чл.354 „а“, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс и компетентните органи са информирани.

От МВР призовават гражданите да бъдат бдителни и да съобщават за подозрителни действия, които биха могли да представляват заплаха за обществената безопасност и ред.