Младеж задържан за притежание марихуана в село Еница.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, получаваме новина за различни случаи на правонарушения и предприети полицейски действия в региона на 12 и 13 февруари 2024 година.

Първият случай засяга притежание на наркотици, където са проверени четирима младежи в село Еница. Един от тях, на 22 години, се призна за притежател на марихуана и е задържан с мярка за срок до 24 часа с образувано бързо полицейско производство.

Следващото производство е образувано за управление на автомобил в нетрезво състояние в Червен бряг. 41-годишен водач на „Фолксваген“ е установен с над 1.2 промила алкохол в кръвта и също е задържан за 24 часа.

При регистрация на „Тойота-RAV4“, в Плевен, са установени опити за подправяне на индификационния номер на автомобила, което е довело до образуване на досъдебно производство.

В Плевен, 79-годишен мъж е задържан след като заплашил касиерка на пощенски клон с детски пистолет по време на спор за плащане на сметки. За случая се води разследване за хулиганство.

В жилище на 35-годишна жена в Плевен са открити вещества, предполагаемо наркотици, които са иззети за лабораторна проверка. Жената е задържана за период от 24 часа и сезирана е компетентната прокуратура.

Жител на село Комарево съобщил за увреждане на автомобила му, като полицията бързо е установила и задържала извършителите – двама мъже на възраст 50 и 16 години.

Отделно, екипи на РДПБЗН – Плевен са отреагирали на инциденти свързани с пожарна безопасност, погасявайки запалени сухи треви и сажди в коминна шахта, които не са довели до сериозни материални щети.

МВР – Плевен продължава да следи ситуацията и да докладва за развитието на случаите, които са предмет на разследване.