Бързи производства: наркотици и фалшиви номера открити.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен научихме за инцидент, случил се около 12:30 часа в района на железопътната гара в Червен бряг. Наблюдателни служители на реда са уловили младеж, забелязан да поставя предмет на окачен таван на подлез. При опита му да се измъкне от полицейската проверка е установена личността му – 17-годишен. След оглед била открита метална кутия с диаметър 8,5 см и височина 13,5 см., съдържаща суха растителна маса от рода на конопа. Образувано е бързо полицейско производство, а непълнолетният задържан за срок до 24 часа.

Възрастен мотоциклетист също попадна под прицела на правораздавателните органи след като бил спрян за рутинна проверка в РУ – Кнежа. 64-годишният водач управлявал мотоциклет „Кавазаки“, на който била поставена чуждестранна регистрационна табела. Констатирано било, че мотоциклетът е с прекратена регистрация и че водачът е използвал контролни знаци за друго МПС. Регистрационният номер е конфискуван и предстоят допълнителни проучвания и свидетелски показания.

Отделно, вчера в 20:50 часа от РСПБЗН – Плевен е подаден сигнал за паднало дърво върху лек автомобил „Фолксваген“. Също така рано тази сутрин, в 04:11 часа, екип на пожарната служба е реагирал бързо на сигнал за пожар в жилищна сграда на първия етаж в град Червен бряг. Пожарът, който е унищожил входна врата и е опушил стени в района на 50 кв. метра, е потушен и сградата е спасена. Предполага се, че пожарът е възникнал вследствие на късо съединение, като за щастие няма пострадали.