Неправомерно присъединяване към електроразпределителната система и пожари в Плевен

Полиция

Заглавие: Неправомерно присъединяване към електроразпределителната система в Долни Дъбник

Източник: Информационен бюлетин на МВР – Плевен

Вчера около 9 часа в град Долни Дъбник бе установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната система в частен имот, съобщи информационният бюлетин на МВР – Плевен. На мястото на инцидента пристигнал полицейски служител, който извършил оглед. Бе иззет 43-сантиметров електрически проводник с бяла защитна изолация. Прокурор при РП – Плевен бил уведомен за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от Наказателния кодекс. Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство, което продължава да се разследва от специалист от полицията.

Заглавие: Пожар в Плевен унищожи имущество и причини материални щети

Източник: Информационен бюлетин на МВР – Плевен

На 23 януари около 12:19 часа е получен сигнал за пожар на площад „Македония“ в град Плевен, от задната страна на жилищен блок, съобщи информационният бюлетин на МВР – Плевен. Незабавно са насочени екипи на Регионалната дирекция по противопожарна безопасност и защита на населението (РДПБЗН) – Плевен и полиция от Първо районно управление (РУ). При пристигането им е установено, че горят голямо количество пластмасови щайги и празни кашони, които са били сладирани до блока, както и част от складово помещение на книжарница.

В резултат на пожара били унищожени ПВЦ дограма, външна изолация, стъклопакети на остъклени тераси на два апартамента и стоматологичен кабинет, външно тяло на климатик на апартамент на първия етаж, както и остъкление на складово помещение и работилница на приземен етаж. Множество канцеларски материали от складовото помещение на книжарница също са пострадали, включително канцеларска хартия и принадлежности, принтери и други пособия. 

Нанесените материални щети са все още в процес на установяване. Пламъците са били локализирани и погасени от два екипа на Регионалната дирекция по противопожарна безопасност и защита на населението (РДПБЗН) – Плевен. Първоначалните данни сочат, че пожарът е възникнал след хвърляне на пиратки върху кашоните от деца, които все още не са идентифицирани. Връзка с инцидента е образувано досъдебно производство, което е сезирано Районното управление (РП) – Плевен.

Заглавие: Пожар в апартамент в плевенския квартал „Сторгозия“

Източник: Информационен бюлетин на МВР – Плевен

На 23 януари около 18:34 часа е подаден сигнал за пожар в апартамент в плевенския квартал „Сторгозия“, съобщи информационният бюлетин на МВР – Плевен. Екип на Управлението по противопожарна безопасност и защита на населението (УПБЗН) – Сторгозия е бързо реагирал и успял да потуши огъня.

В резултат на произшествието са били унищожени таванна ламперия с площ от 5 квадратни метра, техника и домашно обзавеждане. Апартаментът е бил спасен. Първоначалните данни сочат, че късо съединение е вероятна причина за пожара. Тук досега не е образувано досъдебно производство.

Тази новина е преразказ на информацията от информационния бюлетин на МВР – Плевен.