Операция срещу интелектуални права в Плевен разкрита успешно.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, стана известно за серия от операции и събития, реализирани от органите на реда в областта. На 4 февруари проведена е специализирана акция срещу трафика на нелегални и фалшифицирани стоки. Районната прокуратура в Плевен е уведомена за случаите по досъдебните производства. При операцията са иззети 17 туби перилен препарат с общо 85 литра и 68 чифта спортни обувки от известни марки без документи за произход.

В ранните часове на 3 февруари стана фатално пътно-транспортно произшествие, при което 50-годишен водач на „Рено“ е загинал след челен сблъсък с товарен автомобил „Мерцедес“. Разследването е възложено на разследващ екип под наблюдение на прокуратурата.

Информационният бюлетин съобщава също за няколко случая на бързи полицейски производства. На 2 февруари в Долни Дъбник е задържан мъж, управляващ автомобил „Шевролет“ с отнета шофьорска книжка. В друг случай, мъж е бил проверен да управлява „Субару“ след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила. Двама водачи са задържани и оставени на разпореждане на Районната прокуратура.

На 4 февруари служители на реда са интервенирали при разправия между трима лица, където жена е атакувала с дамската си чанта полицейски служител. Отделно, в хипермаркет е заловена 24-годишна с неплатени хранителни стоки.

Плевенската полиция е реагирала и на опит за грабеж, като благодарение на бързата им реакция, извършителят е задържан. Работата по случая продължава.

В сферата на пожарната безопасност на 5 февруари е постъпил сигнал за пожар в село Сухаче, където са изгорели четири автомобила. Причините за пожара все още се изясняват. Пожарогасителни служби в региона са реагирали и на други пожари, включително на пожар в къща в село Мечка, както и на редица запалвания на сухи треви. Предприети са мерки за подпомагане на местното население, включително и техническа помощ от служителите на пожарната.