„Задържани извършители на кражба и наркотест положителен в Плевен.“

Полиция

Новина от Плевен: Успешно разкрита взломна кражба и шофиране след употреба на наркотици

Плевен, 12 март 2024 г. – Информационният бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен съобщава за успешно разследване на две престъпления в региона. След получен сигнал на 11 март, служители от РУ Долни Дъбник действали бързо и установили извършители на взломна кражба в село Бъркач, където била посегната на част от стена на гараж и открадната фуражомелка с електрически двигател. Оперативно-издирвателните мероприятия довели до арест на 22-годишен мъж, подозиран в съучастие с 16-годишен при извършване на престъплението. Иззетата вещ е на съхранение в полицията, а образуваното досъдебно производство продължава разследването си.

Второто разследване се отнася до случай на шофиране под въздействие на наркотици. На 11 март в Плевен бил проверен 26-годишен водач на автомобил „Мицубиши“, като наркотестът отчел положителна проба за метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа, съставен му е акт, и взета е кръвна проба за анализ. Работата по случая продължава.

МВР – Плевен подчертава значението на бързите действия на служителите си и обещава да поддържа обществения ред и сигурност в региона.