„Плевенски полицаи иззеха незаконен тютюн при спецакция“

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен ни достига информация за последните полицейски операции в областта.

Под ръководството на местните правоохранителни органи, на 8 май 2024 година, е проведена специализирана операция с цел противодействие на търговията с нелегални тютюневи изделия. В хода на акцията, на територията на кооперативен пазар в Плевен, са открити полиетиленови пликове, съдържащи общо 0.600 кг тревиста маса, която по външен вид и мирис наподобява тютюн. Саставен е констативен протокол и продължава разследването от страна на полицейски инспектор от Второ РУ – Плевен.

В град Левски се е разиграл инцидент със значителни материални щети, когато 17-годишен неправоспособен водач на „БМВ“ е изгубил контрол над автомобила си. След като се е блъснал в стоманобетонен стълб, е извършен оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство, съобщават от Районната прокуратура в Плевен.

В рамките на бързи полицейски производства е задържан 31-годишен мъж, който е притежавал подозрителни вещества под формата на суха тревиста маса и кристалообразно вещество. Тестовете ще определят съдържанието на иззетите вещества, като вече е стартирала процедура за престъпление, свързано с притежание на наркотици.

Също така, от МВР – Плевен информират за инцидент на булевард „Данаил Попов“, където 35-годишен мъж е блъснал с крак жена, причинявайки ѝ лека телесна повреда. Извършителят е бил установен и задържан, с образувано досъдебно производство по случая.