Задържани за престъпления и пожари в Плевенска област.

Полиция

От последния информационен бюлетин на МВР – Плевен научаваме за последователността от извършени полицейски и пожарнобезопасностни операции в региона. На 1 февруари 2024 г., в района на ж.к. „Сторгозия“ в Плевен, при рутинния обход на служителите от Второ РУ е засечен 26-годишен мъж. В хода на проверката, той е предал пластмасова кутия, съдържаща предполагаема марихуана, общо около четири грама. След решение за задържане до 24 часа, следва назначаването и провеждането на физико – химическа експертиза, а образувано е и бързо полицейско производство за нарушение по Наказателния кодекс.

В друг случай, в град Кнежа, след сигнал за изчезнали пет овце, бързите действия на полицията разкриват, че пастирът на стадото ги е продал без съгласието на собственика. Животните са бързо намерени и върнати на собственика им, а пастирът е задържан и образувана е преписка за извършено престъпление.

Също така, екипи на РДПБЗН – Плевен са се отзовали на два случая на пожари, където са били запалени сухи треви в землищата на селата Драгаш войвода и Петърница, без да има регистрирани материални загуби. При допълнителен случай на необходимост от техническа помощ, служители от У ПБЗН – Сторгозия са оказали съдействие в транспортирането на трудно подвижен човек.

Работата по всички засегнати казуси продължава и се обслужва от разследващи органи и служители на МВР.