Плевен: Полицейски акции против шофиране наркотици, алкохол, измами.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, получаваме последни новини от региона.

Полицейски служители на ЗЖУ в Плевен са били въвлечени в преследване на 6 април в село Българене. Млад мъж на 20 години, който управлявал автомобил „Опел“, не е спазил знак за спиране и е ускорил, губейки контрол над превозното средство и влязъл в крайпътна растителност. След задържане е изяснено, че той е неправоспособен и използвал чужди номера. Извършени са тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни, и е задържан. Прокурор от РП – Плевен е уведомен за случая.

В друг инцидент разследващите в Кнежа са образували производство срещу 31-годишен мъж, който е бил хванат да води „Ауди“ под въздействие на амфетамини на 5 април. Екипите продължават работата по двете случаи.

Междувременно отдел на МВР – Плевен е провел успешна операция за пресичане на незаконното разпространение на фалшиви перилни препарати. Задържани са двама мъже на 43 и 47 години, които продавали продуктите на неделен пазар в Плевен, както и било открито допълнително количество в гараж на единия от тях. Общо са конфискувани над 388 литра и 20 кг препарати.

Специализирана полицейска операция също е била проведена в Плевен, на 7 април, при която са иззети над килограм тютюн без платен акциз. Продължава разследването от страна на Второ РУ – Плевен.

За периода от 5 април до 8 април, екипите на РДПБЗН – Плевен са реагирали на няколко пожара в региона. В Червен бряг и на други места са погасени запалени сухи треви и боклуци. Освен това служители от РСПБЗН – Никопол са спасили възрастна жена, която паднала в земна пропаст. Пожарната служба и се е намесила при пожар на тераса в Плевен, къде късо съединение е довело до избухването на огъня, но благодарение на тяхната бърза реакция по-сериозни щети са предотвратени.

Информацията за случаите е предоставена от МВР – Плевен, подробностите за продължаващите разследвания и действия по случаите остават под наблюдение.