ВВВУ „Георги Бенковски“ с Ден на отворените врати

Общество


Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ организира Ден на отворените врати на авиационното образование и обучение. Това съобщи Валя Минкова, старши експерт във висшето училище.
Поводът за инициативата е отбелязването на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов, който е възпитаник на училището.
Денят на отворените врати ще се проведе в Изнесения комплекс за авиационно обучение в Плевен на 11-ти април от 10:00 до 15:30 часа. Към участието са поканени младежи от висшите класове на училища от региона, представители на стопански организации, курсанти и студенти от ВВВУ, добави Минкова.
Бригаден генерал Юлиян Радойски, началник на ВВВУ, ще открие събитието, чиято програма предвижда различни модули. Посетителите ще могат да видят тематични презентации, да разгледат зали на катедрите от факултет „Авиационен“ и Департамент „Природни и хуманитарни науки“, да се включат в демонстрации, както и да участват във викторина на английски език с тема „Авиация и космонавтика“.
По случай 45 години от полета на Георги Иванов, и в Ловеч ще има тържествени събития на 10-ти април. В тях ще вземат участие представителна част от ВВВУ „Георги Бенковски“ и оркестърът на Военновъздушните сили. Планирана е и демонстрация (въздушен поздрав) със самолети от Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски“. За гостите ще бъде открита фотоизложба, посветена на годишнината, както и изложба на ракетомодели, организирана от „Моделклуб“ – Ловеч.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.