МВР активни в борбата със сериозни наводнения в Плевен.

Плевен днес


Служители от МВР предприемат необходимите мерки за справяне с ефектите от обилните валежи, които най-тежко удариха региона на Плевен.

Стабилизирането на ситуацията се извършва съвместно с местните власти и държавната администрация. Активно тече възстановителната работа, като се осъществява отводняването на две постройки в квартал „Сторгозия“ в Плевен и в град Кнежа. По текуща информация, няма пострадали граждани и няма населени пунктове, изоставени без електричество или водоснабдяване, съобщават от МВР.

През предходния ден, ураганните валежи предизвикаха множество повреди, като в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен бяха заявени много сигнали за подтопени пътища и съоръжения и наводнени първи етажи на сгради, както обществени, така и частни.

Борещи се с тежката обстановка, пожарникари, спасители и полицейски служители работиха цяла нощ на терен. Към спасителните усилия се присъедини всяка една свободна единица от персонала на МВР. В рамките на няколко часа, спасителните отряди навременно отреагираха на над 70 случая, помагайки и в ситуации като премахване на паднали дървета и помощ на блокирани в превозни средства граждани.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg