Спартак Плевен победи Рилски спортист, изравни серията в Сесаме НБЛ

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен постигна ключова победа в рамките на плейофната фаза на Sesame НБЛ, като се наложи над опонентите си от Рилски спортист с резултат 77:71. Играта се разигра в зала „Арена Самоков“. Начело на плевенчани стоеше Любомир Минчев, който видя своя тим да преодолява затруднения в атака през първата част, но да се стабилизира и да поведе в резултата през втората половина от играта, като така прекратиха дългия напрежен период без победи в Самоков и заключиха двубоя с равностойно съотношение срещу отбора на Любомир Киров.

Играта набрала високи скорости с участието на Талиб Занна и завръщането на Станимир Маринов в състава на „синьо-белите“, докато от противниковия лагер Джоузеф Лоусън приключи рано заради травма. След този изход, плевенският тим прекъсна традицията си от 14 години на неуспехи в Самоков, където бяха загубили последователно 27 пъти.

Сериите се местят в Плевен, където основната мъжка баскетболна лига ще продължи с трети и четвърт мач на 12 май, неделя.

От самото начало на мача и двата състава търсеха ритъма си, като се наблюдаваше затруднение в нападение и изяви на индивидуален блясък от Чавдар Костов, Джон Флорвиъс и Майкълин Скот, които помогнаха на Рилски спортист да се добере до леко превъзходство. Талиб Занна и Николай Стоянов от пейката и Джулиън Люис на площадката успяха да върнат баланса, но все пак Рилски спортист завърши с предимство първата част.

Устойчивостта на Деян Карамфилов даде тласък на самоковския тим в началото на втората част, докато Спартаклиите чрез Родни Първис, Брайънт Томас и Люис отговориха със силен терен и умения. Алън Арнет пък с блестящи ходове успя да върне своя отбор напред преди почивката.

Ключът към успеха на плевенския тим се оказа мощното настъпление и стратегическите корекции в защита през третия период. В заключителната част те успяха да задържат лидерската си позиция, въпреки усилията на Рилски спортист да преобърнат резултата. В крайна сметка Занна превзе инициативата в решаващите минути, осигурявайки радостта в лагера на Спартак.

За още подробности и пълни статистически данни от срещата Рилски спортист – Спартак Плевен, както и актуален график и резултати от текущия сезон на НБЛ при мъжете за 2023/2024, може да проследите на съответните информационни ресурси.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com