Спартак Плевен триумфира над Рилски с 77:71 в Самоков – първа победа.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Спартак Плевен извоюва своята първата победа в рамките на втория етап от плейофите на Sesame НБЛ, като се наложи над съперника Рилски спортист с резултат 77:71 в зала „Арена Самоков“. Ветеранът на треньорския пост, Любомир Минчев, изрази своето одобрение по отношение на изпълнението на някои от играчите си, отбелязвайки тяхното рационално вземане на решения през времето на полуфиналната среща.

Минчев акцентира на подобрилата се игра спрямо предишната среща, отбелязвайки възхода на Джулиън Люис и Родни Първис в пик енд рол ситуациите. „Те преценяваха своите стрелби и асистенции много по-точно отколкото в първата ни среща, през второто и третото време. И тази дисциплина в защитата беше добра, въпреки някои допуснати грешки, които преди десетилетие вероятно щях да коментирам с повече емоция. Може би заради старостта си,“ сподели наставникът с лека ирония.

Той продължи, позовавайки се на статистиката от първата половина на играта, с удовлетворението от борбеността на своя отбор, особено при отразяването на нападателни акции от страна на противника, изключвайки последната минута и половина, в която външните играчи не се справиха както трябва.

Треньорът уточни, че Първис и Люис са взели стратегически решения, атакувайки по-големите играчи на съперника и извличайки лични нарушения, както и осигурявайки подавания към Брайънт Томас, което довело до фаулове. „Аз всъщност не съм им давал такива указания“, призна той.

Минчев подчерта необходимостта от хладнокръвие в предстоящите домакински мачове в Плевен и предпазливостта, с която трябва да се подходи към серията, като подчерта трудността на предишните срещи с Рилски в домашната зала. Той завърши със забележката, че един от играчите, Талиб Занна, е имал затруднения в тази игра поради период без отборни тренировки заради проблеми в коляното.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com