Рилски Спортист загуби от Спартак Плевен в полуфиналите на Sesame НБЛ

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът „Рилски спортист“ претърпя първия си неуспех от онзи на плейофите на Seasame НБЛ след като бе победен от „Спартак Плевен“ с резултат 71:77 във втората среща от полуфиналната серия, проведена в залата „Арена Самоков“. Треньорът Любомир Киров изрази разочарованието си от играта, особено за третата четвърт, и подчерта проблемите с реализацията пред вратата, които възникнаха за неговия тим.

Киров критикува желанието и твърдата игра на противниковия отбор: „В тази игра отборът на Спартак прояви по-голяма решимост за победата, като доминираха със здрава игра. Нашата игра бе недостатъчно силна през третата четвърт и завърши с резултат 27:16, что лежи в основата на крайния резултат. Срещнахме се със сериозни проблеми в атаката предизвикани от тяхната агресия. В предишния мач това също се случи.“

Той също така сподели, че играта на Спартак не е променила тактическия им план, а съдиите са предоставили на гостите 16 фаула през третата четвърт, което предполага, че е възможно „Рилските спортисти“ да са играли твърде грубо в защита. „Това е част от баскетбола, играем с това, което имаме,“ добави той.

Серията между двете отбори е изравнена на 1:1 победи, а Киров наблегна, че не всичко е изгубено и че в предстоящите мачове в Плевен тимът ще продължи да се бори. „Рилските спортисти“ имат шансове да победят, стига да играят със смела защита, изрази убедеността си треньорът. „Ние сме готови да променим каквото е необходимо. Всичко зависи от нас и трябва да играем с увереност, защото имаме качествата да спечелим,“ заключи Киров.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com