Задържани за престъпления, пожари без жертви в Плевенско.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен, постъпиха сведения за серия от събития и инциденти в региона.

Вчера следобед служители на РДГ – Ловеч установиха незаконно придобита дървесина в имот в село Дебово. Намерен е 1 куб. м. дървесина от вида Топола без документи за произход. Акт е съставен, моторен трион е иззет и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

В Плевен, на улица „Чаталджа“, 61-годишен водач на „Ситроен“ беше проверен за алкохол с положителен резултат от над 1.2 промила. Образувано е бързо производство, като водачът е задържан за срок до 24 часа и е уведомен прокурор от РП – Плевен.

Също в Плевен, 24-годишен мъж беше проверен и доброволно е предал наркотични вещества. Образувано е бързо производство и мъжът е задържан за срок от 24 часа.

РДПБЗН – Плевен се отзова на няколко сигнала за пожари. Ситуациите включваха тушене на запалени отпадъци в землищата на село Бохот и град Левски, както и интервенции при пожар в котелно помещение и къща в Плевен и село Буковлък. В Левски пожар в багер предизвикан от късо съединение е причинил значителни материални щети.

МВР – Плевен продължава с разследването и действията по всички случаи.