Задържани младежи за притежание на наркотици в Плевен.

Полиция

Новина от МВР – Плевен за периода 12-15 април 2024 година:

В редица операции против разпространението на наркотици, организирани от Министерството на вътрешните работи в Плевен, бяха задържани младежи и беше образувано бързо производство. Едно от задържаните лица е 21-годишен мъж от град Никопол, който доброволно е предал марихуана за лична употреба. В село Еница, 25-годишен шофьор е бил спрян за проверка и е предал метамфетамин, резултат от което е било образуване на бързо производство. Също така, друга операция в село Чомаковци доведе до задържането на 22-годишен за притежание на марихуана.

Освен това, нарушения на обществения ред и престъпления са съобщени в селата Милковица и Бъркач, където беше установено неправомерно присъединяване към електрическата система и инцидент с въздушна пушка, съответно. В село Милковица, автомобил „Мерцедес“ беше спрян, а водачът е шофирал без валидна шофьорска книжка. Бяха извършени и други проверки, включващи нарушения на правилата за движение и нерегистрирани превозни средства.

В пресъобщението са включени и реакции на МВР на възникнали пожари в землищата на различни села, както и инциденти с отпадъчни контейнери и лек автомобил „Мерцедес“ в село Милковица.

Всички тези случаи са подробно следени от служители на МВР – Плевен, които работят активно за осигуряване на сигурността и обществения ред. По всички случаи са образувани бързи производства и се провеждат разследвания.