Полицейски действия и криминал в актуален информационен бюлетин.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен бяха оповестени редица полицейски действия, проведени в последните дни.

В град Кнежа, на улица „Стефан Караджа“, е образувано бързо производство срещу 36-годишен мъж управлявал своето „Ауди“ след употреба на алкохол. При проверка, направена в 2:10 часа снощи, алкохолният тест отчел над 1.2 промила. Той се е съгласил с резултатите от теста, поради което не е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за 24 часа, а Районната прокуратура в Плевен е уведомена за случая.

В село Бъркач служители от РУ Долни Дъбник разкриха и задържаха извършителя на взломна кражба, след като на 5 март местна жителка сигнализирала за разбита врата на маза и откраднати велосипед „Крос“, два винтоверта „Райдер“ и флекс. След проведени оперативни действия, полицията задържа 16-годишен извършител, открийки откраднатите вещи.

Полицията в Плевен започна досъдебно производство срещу 60-годишен мъж, който на 5 март е заплашил с нож свой 43-годишен съгражданин. След инцидента, жертвата е потърсила полицейска помощ и извършителят е бил задържан за срок до 24 часа.

На улица „Иван Миндиликов“ в Плевен е възникнал пожар в кафе-автомат „Зануси“, като в резултат на инцидента корпусът на машината е обгорен. Пожарът беше потушен от екип на РС ПБЗН – Плевен, а нанесените щети се установяват.

Освен това, служители от У ПБЗН – Сторгозия са реагирали на пожар в „Ауди“ в село Садовец, като автомобилът е претърпял сериозни материални щети. Обстоятелствата около случая са предмет на разследване.