Полиция Плевен акция: задържани, наркотици, фалшиви документи.

Полиция

В Плевенска област беше извършена голяма специализирана полицейска операция срещу престъпността на 26 февруари, съобщиха от пресцентъра на МВР – Плевен. Акцията беше насочена към престъпления срещу личността и собствеността, наркотиците и пътната безопасност. Участваха служители от различни сектори, включително Криминална, Икономическа и Пътна полиция.

Сред забележителните случаи от операцията е 24-годишен, спрян в село Чомаковци, който е бил управлявал автомобил „Сеат Толедо“ под въздействието на бензодиазепини. В село Ласкар 31-годишен мъж е предоставил фалшив чешки шофьорски документ. Освен това, в град Славяново и Койнаре са открити съответно марихуана и съцветия от коноп.

По-късно, в Плевен, е спрян 38-годишен водач на „Фолксваген Голф“, който бил под въздействието на метадон, а в град Левски 22-годишен е направил положителен наркотест за кокаин и амфетамин.

Общо в акцията са участвали 473 лица и 311 превозни средства. Проведени са проверки на множество обекти, като пунктове за изкупуване на метали, заложни къщи и търговски обекти.

По време на операцията са задържани седем лица, а срещу други са образувани три бързи и четири досъдебни производства. Регистрирани са общо седем престъпления, свързани с наркотиците, и нарушения на закона за движението по пътищата, съставени са 58 акта.

Специализираната акция е докладвана в Районна прокуратура – Плевен, като работата по регистрираните случаи продължава.