Весела Сахатчиева получава заплахи по мейла на Плевенски съд.

Плевен днес


Съдиите в Плевен са получили серия от заплашителни имейли, които съдържат оскърбления и заплахи. Ситуацията започва след убийството на Мартин Божанов, известен като Нотариуса, и изявленията на съдия Владислава Цариградска. Председателката на Окръжен съд-Плевен, Весела Любомирова Сахатчиева, споделя пред медиите, че имейлите са общо 44 и че те не спират да пристигат в продължение на седмица, включително през почивните дни и извън работното време. Това създава притеснение сред съдебния персонал и затруднява работата на съда.

Има съобщения, изпратени на пощата на Районен съд-Плевен, като са получени и от Окръжен съд-Плевен. Заплахите са изказани в груба форма в имейлите, които изглежда са изпратени от лица, представящи се за неграмотни. Любомирова Сахатчиева не може да потвърди дали тези съобщения са изпратени от група или от едно и също лице, тъй като доста е трудно да се проследи източникът на имейлите, тъй като са изпратени от Gmail.

Официалните органи са информирани за заплахите, като сигнал е подаден до ОДМВР-Плевен, окръжната прокуратура, ГД „Охрана“ към Министерство на правосъдието и отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП, в очакване да се предприемат необходимите действия за разрешаването на ситуацията.

Източник на информацията: PlevenZaPleven