Спецакция в Плевен: полицията задържа седем заподозрени лица успешно.

Плевен днес


На 26 февруари в Плевенска област бе реализирана специална полицейска операция, насочена към борбата с престъпността и поддържането на реда. В нея участваха служители от различни сектори на полицията, включително районни управления и отдели за борба с криминала, икономически престъпления, пътна безопасност и охрана.

Фокусът на проверките беше насочен към престъпленията против личността и собствеността, кражбите, разпространението на наркотици, контрабандата, както и към шофьорите, управляващи без правоспособност или под влияние на наркотици и алкохол, и нарушенията на скоростните режими.

В резултат на акцията бяха задържани седем човека, възбудени бяха три бързи и четири досъдебни производства. Проверени бяха 473 лица и 311 моторни превозни средства, както и различни обекти, включително пунктове за метали, заложни къщи, автоморги и автосервизи, питейни заведения, търговски обекти и др. За времето на операцията бяха регистрирани седем наркотични престъпления и различни нарушения на закона за движението по пътищата, като бяха издадени 58 акта и 10 протокола по Закона за МВР.

Резултатите от акцията бяха предадени на Районната прокуратура в Плевен за по-нататъшни действия, и продължават разследванията по случаите. информацията за операцията е предоставена от МВР Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven