Пиян шофьор арестуван; кражби в Плевен и наблизо разкрити.

Полиция

**Източник: Информационен бюлетин на МВР – Плевен**

**Дата на публикация: 19 април 2024 г.**

**Бързи полицейски действия в Плевенско водят до задържания след престъпления**

На територията на Плевенско бяха регистрирани няколко инцидента, които изискваха бързата намеса на полицейските служители.

В село Деков полицаи от Районно управление – Белене извършиха проверка на товарен автомобил „Камаз“ в ранните утринни часове на 18 април. 50-годишният водач е дал положителен резултат от извършения алкотест, показвайки превишение на алкохола в кръвта над законовата граница от 1.2 промила. Въпреки издадения талон за медицинско изследване, мъжът е отказал да даде проба за химически анализ, което е довело до 24-часовото му задържане. В хода на разследването е уведомен дежурен прокурор, поради престъпление съгласно чл.343 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс.

Друг случай на домова кражба се разигра в Плевен. На 17 април около 22:40 часа, собственик се изправил очи в очи с непознат в жилището си. Зазнайл подозрително поведение, престъпникът се катери през парапета на терасата и бяга. Благодарение на бързата реакция на полицията, 39-годишният злоумишленник беше установен и арестуван. Въпреки опита си да измъкне 55-инчов телевизор „Lg“ и 200 лева от дънките на жертвата, властите се намесиха своевременно и предотвратиха по-големи щети.

Нещо повече, в село Крета служители на Районно управление – Никопол задържаха 53-годишен мъж за откраднат мобилен телефон „Samsung“ от 67-годишна местна жителка. Отново, прокуратурата е била навременно информирана за случващото се, а разследването по случая продължава.

Всички случаи са документирани, а съответните производства продължават под ръководството на прокуратурата.