Полицията иззе незаконно присвоено Ауди в Долна Митрополия.

Полиция

ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ – ПЛЕВЕН СЪОБЩАВАТ ЗА РЕДИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ИНЦИДЕНТИ В ОБЛАСТТА

Плевен, 29 април 2024 г. – Според последния инфоцмационен бюлетин на Министерството на вътрешните работи – Плевен, полицейските служители регистрираха няколко инцидента и престъпления в региона.

На 26 април в град Долна Митрополия полицията е спряла за проверка автомобил „Ауди“, управляван от 20-годишен водач. При проверката е открито, че колата е обявена за издирване и конфискация по телеграма на ГДНП – София и Интерпол. В хода на разследването е изготвен протокол за доброволно предаване на автомобила.

В село Еница полицейските органи са установили неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, което е повлекло започването на досъдебно производство.

Друг инцидент, засягащ пътната безопасност, е станал на улица „Сторгозия“ в Плевен, където след засичане на „Рено“ от неустановен автомобил, последвало блъсване от „Опел“. В резултат на инцидента е ранен 13-годишно момче, което е настанено в болница с фрактура на крака.

Също така са документирани случаи на управление на МПС след употреба на наркотици и алкохол, както и откриването на нерегистриран трактор в село Глава.

Румънец на 38 години е обвинен в кражба на алкохолни напитки от хипермаркет в Плевен на обща стойност над 3780 лева. Обвиняемият, който е обявен за общодържавно издирване и познат на няколко страни в ЕС като осъден за подобни престъпления, е задържан и ще му бъде определена мярка „задържане под стража“.

В доклад от ОДМВР – Плевен съобщават и за няколко пожари и спасителни акции, сред които погасяването на запалени сухи треви в землището на Гулянци и техническо отключване на апартамент в Левски.

От МВР продължават да разследват и документират престъпленията, като предприемат необходимите мерки за поддържане на реда и сигурността в региона.