Комисията предложи боксьорът Йосиф Панов да получи званието „Почетен гражданин на Плевен“.

Общини Общински съвет Плевен


Комисията, занимаваща се с удостояване на званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ при Общински съвет – Плевен, подкрепи инициативата боксьорът Йосиф Панов да бъде отличен с това звание. Боксьорът е на 26 години и вече има значими спортни успехи – български шампион през 2018, интернационален шампион през 2021 и световен шампион през 2023 година. Роден в Плевен, той има 28 мача с 25 победи и 3 загуби и е втори в националната ранглиста след Кубрат Пулев.

Комисията обсъди също и предложението Станчо Станчев, признат преподавател и автор на научни публикации, да бъде удостоен посмъртно с почетния знак на Общината за приноса му към науката и образованието. Инициативният граждански комитет, внесъл предложението, е събрал подкрепата на 96 души.

Решенията за удостояване се приемат съгласно регламента за символите и знаците на Община Плевен, където конкретния процес е описан в чл.39 на Наредба №11. Комисията включва председателя на Общинския съвет и ръководители на постоянни комисии, както и членове на комисията по „Култура, вероизповедания и международна дейност“. Въз основа на техните решения, предложенията за удостояване се внасят на заседание на Общинския съвет.