Променлива облачност и валежи в Северозападна България 19-21 април.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето между 19 и 21 април 2024 г. за западната и централната част на Северна България обещава променливи метеорологични условия. В сутрешните часове на 19 април е измерено атмосферно налягане от 993.0 hPa и температура от 8.3°C в Плевен.

На 19 април ще се наблюдава променлива облачност, с по-ясно време преди обяд и покачваща се облачност след това. Въпреки това, не се очакват валежи. Максималните температури ще достигат 14-16°C, а налягането ще се запази стабилно през деня, като постепенно ще намалява вечерта. В областта на Стара планина се очакват краткотрайни валежи от дъжд или сняг над 1500 метра.

На 20 април се прогнозира преобладаващо облачно време с очаквани дъждове в северозападните райони и възможни гръмотевични бури в Дунавската равнина след обяд. Температурите ще останат сходни с предходния ден, като минималните ще варират между 2 и 8°C, а максималните ще се движат между 14 и 16°C. Отново се очаква понижение на атмосферното налягане.

За 21 април обаче се очертава облачно и дъждовно време с вероятност за гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен с постепенно изменение на посоката му на запад. Температурните стойности ще се повишат леко с минимуми между 4 и 8°C и максимуми между 16 и 18°C. Над Стара планина продължават валежите с вятър от южната четвърт.

В цялост, времето за периода ще бъде променливо с умерени температури и вероятност за валежи, особено в планинските райони. Прогнозата е предоставена от синоптика Валентина Радойска.