Боксьорът Йосиф Панов предложен за „Почетен гражданин на Община Плевен“

Последни новини


На заседание, проведено от Комисията по Наредба №11 на Общински съвет – Плевен, беше прието решение за предложение към Общински съвет за удостояване на Йосиф Панов и посмъртно на Станчо Станчев с титлата „Почетен гражданин на Община Плевен“. Предложенията бяха обсъдени на заседанието с дневен ред от две точки и след обширни дискусии комисията взе единодушно решение.

За Йосиф Панов, който е на 26 години, дoц. д-р Иван Малкодански, председател на местния парламент, внесе предложението, аргументирайки го с изключителните успехи на спортиста – 23 победи в професионалния бокс, национален шампион от 2018, интернационален от 2021 и световен шампион от 2023 година. Йосиф Панов, който започва кариерата си в аматьорския бокс още през 2008 година, се превърна в златен медалист от Републиканския шампионат и носител на бронз от Европейското първенство в Унгария. Панов, възпитаник на Спортно училище „Георги Бенковски“ и семеен мъж с две деца, печели приза за най-добър боксьор на България през 2013 и през 2021 г. – „Най-красив нокаут“ на Световната боксова организация.

От друга страна, Инициативен граждански комитет внесе предложение за посмъртно удостояване с почетното звание на Станчо Станчев, дългогодишен преподавател и учен, чиято значима обществена и научна дейност остава завинаги в историята на общината. Към предложението беше приложена подписка с 96 имена. Комисията подкрепи изцяло награждаването му за приноса в науката и образованието.

Предложенията за удостояване се разглеждат от Комисия в състав от различни членове на Общинския съвет, включително председателя и членовете на постоянните комисии. Тя е председателствана от председателя на Общинския съвет, който е отговорен да внесе писмените предложения на заседание на целия Общински съвет за окончателно гласуване и решение.