Полиция Плевен пресече престъпност с операция на 30 април.

Полиция

Специализирана полицейска операция проведена в Плевенска област доведе до задържане на четири лица

На 2 май 2024 г., от Министерство на вътрешните работи – Плевен бе съобщено за значителни резултати от специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. Акцията беше извършена на 30 април и ангажира силите на местните районни управления, включително отдели като Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция, като и ЗЖУ – Плевен.

Основен акцент в операцията беше наложен на престъпленията против личността и собствеността, като кражби, контрабандиране на стоки и наркотици, както и контрол над неправоспособни водачи и управляващи под въздействието на алкохол и наркотици.

През деня на операцията, във връзка със случай в село Рибен, са намерени боеприпаси и морфин, които са предадени доброволно от 37-годишен мъж. На пазар в град Плевен е открита подозрителна суха тревиста маса, а при обиск на имот на 61-годишен мъж са открити наркотични вещества. Това предизвика образуването на досъдебно производство.

В резултат на активните полицейски дейности са заловени трима водачи, които са управлявали превозни средства под влиянието на алкохол или наркотици, а в село Бяла вода е извършена проверка на частен имот, при която са открити незаконно дървени материали.

В рамките на специалната операция са били проверени общо 465 лица и 283 моторни превозни средства, като са образувани четири бързи и две досъдебни производства. Също така са проведени проверки в различни търговски обекти и развлекателни заведения, при което са съставени над 50 акта и 12 протокола. За повече подробности относно операцията и продължаващите разследвания, материалите са предоставени на Районна прокуратура – Плевен.

Допълнително е било съобщено за досъдебно производство, образувано в РУ – Левски за шофиране след употреба на алкохол и наркотици – 44-годишен водач е тестван положително за кокаин и с високо съдържание на алкохол в кръвта. Мъжът е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

След специализираната операция, подробностите се разглеждат от компетентните органи и разследването по случаите продължава.