Полицията в Плевен иззе фалшиви стоки, арести за нарушения.

Полиция

От Министерството на вътрешните работи – Плевен разпространиха информация за успешна полицейска операция, проведена на 20 февруари 2024 година, по време на която е иззето голямо количество фалшифицирани стоки. Акцията е насочена срещу трафика на нелегални стоки и борбата с разпространението на имитации на популярни търговски марки. Претърсени са търговски обекти в града, в резултат на което са иззети 267 артикула от един магазин и 144 от друг, включващи дрехи и аксесоари с логата на утвърдени брендове, без разрешението на собствениците на марките.

Проведени са допълнителни разследвания, включително разпити на свидетели и назначаване на експертизи, в сътрудничество с Районната прокуратура в Плевен. В хода на разследването са образувани досъдебни производства за нарушения по чл. 172 „б“, ал.1 от Наказателния кодекс.

В допълнение, полицията в Плевенска област информира за редица други престъпления и проишествия, включително случай на неправомерно присъединяване към електроразпределителната система в село Радомирци и задържане на четирима души след нахлуване в частен дом в град Левски.

В други случаи е задържан мъж за притежание на наркотици, а друг е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са и няколко пожара в Плевен и околностите, които са били погасени без материални загуби.

МВР – Плевен призовава гражданите към бдителност и напомня, че закупуването на фалшифицирани стоки подкрепя нелегалния пазар и може да бъде опасно, поради често заниженото качество на такива изделия.