Пиян водач задържан, наркотици и кражби разкрити в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен получихме информация за редица инциденти, разследвани и обработени от полицейските служби в областта през последното денонощие.

В село Староселци полицията е задържала 40-годишен мъж, който е управлявал автомобил „Мазда“ след употреба на алкохол. При проверка дрегерът е регистрирал над 1.2 промила алкохол в издишания въздух, а водачът е отказал кръвна проба за химически анализ. Мъжът е бил задържан съгласно Закона за движение по пътищата и е уведомена Районната прокуратура в Плевен за продължаващата работа по случая.

В друг инцидент, 18-годишен младеж е бил арестуван за притежание на марихуана. Той е бил спрян за проверка от служители на полицията и доброволно е предал полиетиленов плик, съдържащ суха зелена маса, която по негови твърдения е около 10 грама марихуана. Назначена е физико-химическа експертиза на веществото, и прокуратурата разследва случая.

Бърза реакция на полицията в Плевен е довела до установяването и задържането на 15-годишен младеж за кражба на метални отпадъци. Материалите са върнати на собственика и непълнолетният е задържан по полицейска заповед за едно денонощие, като досъдебното производство е докладвано в прокуратурата и работата по документирането на случая продължава.

Служители на РДПБЗН – Плевен са реагирали на множество сигнали за пожари. Екипи са успели да потушат запалени сухи треви в землищата на няколко села и два града, като през деня са се отзовали и на инцидент с технически неизправна газова бутилка. Също така са потушили огън в частна къща в Плевен и са спасили сградата от по-големи поражения, предполагаемата причина за възникването му е била натрупване на мазнина във въздуховода на ширма.

В село Лазарово след небрежност при боравене с открит огън са изгорели 40 бали фураж. Пожарогасенето е осъществено от служители на РСПБЗН – Кнежа.

За повече информация и последвайте развитието на съответните случаи чрез официалните сигнали и изявления на МВР – Плевен.