Полиция Плевен задържа извършители на грабеж след бърза акция.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен става ясно, че служители от Първо Районно Управление в Плевен са задържали двама извършители на грабеж, извършен на 3 март около 20 часа. По показанията на 36-годишния потърпевш, той бил нападнат на улица „Осъм“, където с употреба на физическа сила и заплахи му били отнети яке, мъжка чанта с лекарства, пари и мобилен телефон. В хода на разследването полицията е извършила оглед и е намерила якето и лекарствата, които са върнати на собственика.

Извършителите на грабежа, 19-годишен и 16-годишен, са били установени и задържани в резултат на оперативно-издирвателните действия на полицейските служители. Младежите са направили пълни самопризнания относно механизма на извършеното деяние и са предали част от откраднатите предмети.

По случая е образувано досъдебно производство, а дежурен прокурор от Районна Прокуратура – Плевен е уведомен за престъплението, квалифицирано по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс. Общество и правоприлагащи органи изразяват своето удовлетворение от бързата работа на органите на реда и оказването на справедливост.