Оперативни действия разкриха няколко престъпления в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен бяха съобщени за няколко инцидента и престъпления, случили се на територията на града и региона.

На 5 февруари в Плевен е засечен разбит склад на строителен обект, където извършители са проникнали и отмъкнали електрически кабели и инструменти. След продължителни действия по установяване на виновните, четирима души са задържани и част от откраднатите вещи са били възстановени.

Същият ден, в Червен бряг, беше съобщено за инцидент, при който автомобил „Шкода“ блъсна пешеходец, който е бил откаран в болница със счупена раменна става. Водачът на автомобила е избягал от местопроизшествието и в момента е обект на полицейско издирване.

В Чомаковци е спрян трактор „Massey Ferguson“, управляван от неправоспособен водач, който е тестван положително за амфетамин и метамфетамин. Той е бил предишно наказван за подобен инцидент и отново е задържан от властите.

Полицията в Левски съобщава за друг случай на шофиране под влияние на наркотици, като 21-годишен мъж е хванат да управлява „Ауди“ след положителен тест за канабис и метамфетамин.

В село Ленково е извършена проверка на „БМВ“, като е установено, че номерата на автомобила не са по стандарт и автомобилът е бил с прекратена регистрация от 2017 година.

Служители на РДПБЗН – Плевен са реагирали на редица пожари в района, включващи гасене на запалени сухи треви в различни землища и пожари в контейнери за смет в Плевен. Също така е потушен и пожар във възникнала барака на улица „Осъм“ в Плевен, където са изгорели 40 кв.м покривна конструкция.

Работата по всички случаи продължава от съответните разследващи органи.