Иззети старинни вещи и металотърсач от село Еница.

Полиция

ОТ МВР-ПЛЕВЕН СЪОБЩАВАТ ЗА ИЗЗЕТИ СТАРИННИ ПРЕДМЕТИ И МЕТАЛОТЪРСАЧ В СЕЛО ЕНИЦА

Полицейски служители от РУ – Кнежа са предприели действия по два случая в село Еница, които водят до откриването на старинни предмети и металотърсач. Претърсването на дома на 64-годишен мъж е довело до откриването на накити, монети и други предмети, наподобяващи културно-исторически ценности. Те не са били идентифицирани и регистрирани в Регионалния исторически музей – Плевен и са били предадени доброволно. В хода на проверка на друг адрес, 52-годишна жена е предала металотърсач. Окръжна прокуратура – Плевен е сезирана, и е образувано досъдебно производство. Предстои назначаването на съдебно-археологическа експертиза за определяне статуса на иззетите предмети.

ЗАДЪРЖАН ИЗВЪРШИТЕЛ НА КРАЖБА В БЕЛЕНЕ, ВЪРНА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ

Служители на РУ Белене са установили и задържали 60-годишен мъж, извършил кражба от жилище в Белене. Задържаният е направил самопризнания и е върнал откраднатите 170 лева. Материалите по случая са предадени на Районната прокуратура в Плевен.

ШОФЬОРИ ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ ЗАДЪРЖАНИ В ПЛЕВЕН

В Плевен са били образувани бързи полицейски производства спрямо водачи, управлявали след употреба на алкохол и наркотици. 41-годишен шофьор на товарен автомобил „Мерцедес“ е бил хванат да шофира под въздействие на наркотици и е отказал кръвна проба, като е задържан за 24 часа. В отделен случай, 66-годишен мъж управлявал „Ягуар“ с над 1.2 промила алкохол, който също е задържан от полицейските служители. Работата по случаите продължава.