Иззети наркотици от дома на мъж в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен за 10 май 2024 година постъпи информация за няколко случая, свързани с наркотици и пожарна безопасност.

В операция на полицията е бил претърсен частен дом в Плевен, където са открити течности и различни субстанции, използвани за производство на наркотици. При акцията е задържан 41-годишен мъж, който е притежавал уреди и химични вещества, предназначени за създаването на метамфетамин. Полицията е конфискувала оборудване и материали като електрически уреди, кутии с надписи на химикали и маска за лице. Също така е иззет и свитък с бяло кристално вещество, което според изявленията на задържания се оказва метамфетамин и везна. Експертизата на иззетите материали предстои, а мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването продължава във връзка с образуваното досъдебно производство.

В град Левски е стартирано бързо производство срещу 34-годишен водач, който е шофирал след употреба на наркотици. Наркотестът на място е показал положителни резултати за канабис и метамфетамин. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа, след което е преминал медицинско изследване. Следствието продължава по случая.

Пожарникарите в Плевен продължават своите усилия за възстановяване на нормалния живот след силната буря с градушка в областта. Екипите са реагирали на 22 сигнала, като са провеждали огледи и отводняване на засегнатите зони. В рамките на действията за преодоляване на последствията от стихията, пожарникарите са се справили с паднали дървета и клони и са отстранили повреди, причинени от бурята. Един инцидент е възникнал в следствие на проникване на вода в електрическо табло, което е предизвикало късо съединение и пожар в частен дом в село Обнова. В село Ленково пожарът на запалени отпадъци е бил локализиран и потушен без материални загуби.