Задържани Вандали Разрушили Великденската Украса на Деца в Плевен

Последни новини


Вандали, унищожили детската великденска украса в Градската градина на Плевен, са установени

Плевен – Група младежи бяха идентифицирани като извършители на вандалски акт в Градската градина на Плевен, след като унищожиха великденска украса, направена от деца. Благодарение на видеокамерите в района, извършителите бяха бързо разпознати.

Лидия Петкова, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Плевен, направи официално изявление: „Извършителите също са деца, а действията им са заснети от камерите в района. Благодарим на колегите от полицията за бързата и ефективна работа по установяването на лицата. На записите се вижда как група младежи се „забавлява“ много грозно и явно не си дава сметка какво се случва – великденската украса в града е направена от деца, които са вложили много труд. Щетите са повече морални, отколкото материални. Обръщам се и към родителите на извършителите – наглед една „игра“, може да донесе тежки последици. Регистрация в Детска педагогическа стая се отразява на бъдещето развитие на детето”.

В полицейски доклад се уточнява, че Областната дирекция на МВР – Плевен вече е образувала досъдебно производство по чл. 216 от Наказателния кодекс, касаещо унищожаването или повреждането на чужда движима или недвижима собственост. Работата по случая продължава, като се очакват допълнителни действия от страна на правоохранителните органи.

Съобщението за акта на вандализъм предизвика вълна от възмущение сред обществеността, като много бяха потресени от безсмисленото разрушаване на детската работа и труда, вложен в създаването на празничната атмосфера в града преди Великден.