„Открити незаконни връзки и ПТП с нарушения в Кнежа.“

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен са съобщили за различни престъпления и произшествия, станали в региона на 22 февруари 2024 година.

В град Кнежа е била установена незаконна връзка към електроразпределителната система в частен имот. След посещение на местопроизшествието от полицейски служител и извършен оглед, са иззети два електрически проводника с дължина 18 метра, които са служили за неправомерно присъединяване към мрежата и неотчитане на електрическата енергия. Възбудено е досъдебно производство по случая.

По пътя между Кнежа и Червен бряг е станало пътно-транспортно произшествие, при което водачка на „Ауди“ е пострадала след сблъсък с трактор. 67-годишната шофьорка е откарана в болница с открита фрактура на ръката и е настанена за операция. Установено е, че водачът на земеделската машина е неправоспособен. Той е заедно с водачката на „Ауди“ са тествани за алкохол и наркотици, като резултатите са били отрицателни. Работата по случая продължава.

Също така са съобщени два случая за задържане на шофьори, след положителни наркотести за употреба на кокаин, амфетамин и метамфетамин. Образувани са досъдебни производства и продължава работата по тях.