Иззето оръжие и боеприпаси от възрастен мъж в Плевен.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен бе съобщено, че в района са станали няколко инцидента през последните дни.

В понеделник следобед, служители от Първо районно управление в Плевен са извършили посещение на вилен имот в местността „Плочата“. Там е установен 79-годишен мъж, който доброволно е предал различно оръжие, сред което ловна пушка, газов пистолет и боеприпаси. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по разследването продължава с назначен разследващ полицай. Дежурен прокурор при Районна прокуратура – Плевен е уведомен за хода на действията.

На друго място, неустановени причини са довели до пожар в необитаваема къща в град Койнаре, където 50 квадратни метра от покрива и част от покрива на съседна лятна кухня са били унищожени от огъня. В гасенето на пожара са участвали служители с автомобил от РСПБЗН – Червен бряг.

Също така е засегната информация за пожар в град Никопол, където сухи треви и нискостеблена растителност на улица „Родопа“ са били запалени. Пламъците били локализирани и погасени без преки материални загуби.

В село Гривица, техническа неизправност по автомобил „Ивеко Дейли“ е предизвикала пожар, който бързо е бил потушен от служители на РС ПБЗН – Плевен, които са успели да спасят автомобила от по-големи увреждания.

Вечерта на 15 април, екип от УПБЗН – Сторгозия е предприел действия за изчистване на маслен разлив, причинен от пътнотранспортно произшествие в плевенския ж.к. „Сторгозия“.

МВР – Плевен продължава с проследяването на тези и други сигнали за инциденти в района, като осигурява подробна информация и адекватна намеса при нужда.