Облачно и ветровито, валежи с градушки до сряда.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето от 16-и до 18-и април 2024 г. за региона на Западна и Централна Северна България обещава променливи условия. На 16-и април, сутринта можем да очакваме разкъсана облачност, която ще се увеличи през деня, предвещавайки краткотраен дъжд през нощта. Ще има умерен югозападен вятър и температури между 28° и 30°С. В планинските райони вятърът ще е силен до бурен, а температурите на височина 2000 метра ще достигнат около 13°С.

На 17-и април се очаква облачно време с валежи от дъжд и гръмотевици, както и възможни градушки. Вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад-запад, носейки по-студена въздушна маса. Дневните температури в централните части на равнината ще варират между 18° и 20°С. В планински райони над 1600 метра валежите ще се превръщат в сняг, а вятърът южен бурен до ураганен.

На 18-и април ще има предимно облачно време с умерен до силен вятър от северозапад-запад. Дожд можете да очаквате преди обед в централните части на равнината, с минимални температури между 6° и 8°С и максимални между 12° и 14°С. В планините се очакват снеговалежи над 1500 метра и температури около 0°С на 2000 метра височина.

Атмосферното налягане постепенно ще спада до сряда, след което ще започне да се повишава.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска