Кметът на Плевен Обяви 2 и 15 Май за Неучебни Дни за Учениците

Последни новини


Плевен, България – В свои последни решения кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов обяви два специални неучебни дни за учениците на територията на общината. С ново въвеждане на допълнителен почивен ден на 2 май, учениците ще могат да се насладят на по-продължителна пролетна ваканция, която ще продължи от 1 до 6 май. Това решение дава възможността да се насладят на празничния период заедно със своите семейства.

„По този начин всяко семейство ще има възможност да планира времето си и да бъде заедно в празничните дни“, сподели д-р Христов, заявявайки стремежа си да създаде условия за качествено прекарване на времето между родители и деца.

Това не беше единствената изненада, която кметът на Плевен поднесе на образователната общност. Д-р Христов взе решение и 15 май, известен като Празника на Плевен, да бъде обявен за неучебен ден. По този начин училищата ще останат затворени в чест на този важен за града ден.

Съгласно нормите на Закона за предучилищното и училищното образование, кметът на общината има право да определя до три дни за неучебни през учебната година, като следва да информира за решението си началника на Регионалното управление на образованието.

С тези действия д-р Валентин Христов проявява грижа за благополучието на учениците и техните семейства, давайки им възможност за по-пълноценно прекарване на свободното време и оценяване на празниците в града.