„Деца оцветяват Великден в Плевен: Откритите работилници превръщат Градската градина в арт ателие“

Последни новини


В Плевен, великденските празници бяха посрещнати с редица творчески инициативи, като една от най-цветните бе организирането на работилници за рисуване на великденски яйца в Градската градина. Деца от всички възрасти взеха четките в ръце и под зоркия поглед на професионален художник, заедно с доброволците, създадоха свои миниатюрни произведения на изкуството, оцветявайки великденските символи.

Община Плевен, като организатор на събитието, предостави всички необходими материали за малките артисти – бои, фигури за оцветяване и различни помощни инструменти, които допомогнаха за реализирането на техните идеи.

„В тези работилници забрани няма,“ споделят организаторите, „всяко дете има свободата да изрази себе си и да нарисува яйцата според личните си предпочитания.“ Атмосферата в работилниците бе изпълнена с радост и много усмивки, а резултатите от творчеството на децата – със сигурност достойни за всяка изложба.

Инициативата бе не само начин да се отбележат празниците, но и прекрасна възможност за децата да се докоснат до изкуството и да осмислят великденските традиции през призмата на творческата свобода. Участниците заминаха не само с уникално оцветените яйца, но и с пълни с емоции спомени от прекараното време сред природата и новите приятели.