Кмет на Плевен свиква спешно съвещание след буря и наводнения.

Плевен днес


Градоначалникът на Плевен, д-р Валентин Христов, насрочи извънредна среща с всички отговорни за управлението и поддръжката на чистотата в метрополиса. Срещата предстои да оцени разрушенията, причинени от мощната буря вчера вечерта, която включваше обилен дъжд и градушка, според информацията от БНР.

Пороен дъжд и градушка, частиците на която достигаха размерите на орех, обхванаха града около 20:00 часа вчера вечерта. Неблагоприятните метеорологични условия продължиха около 40 минути, съпроводени от силни ветрове, които превърнаха улиците в потоци и предизвикаха повреди в паважа. Градоначалникът Христов бързо посети най-силно засегнатите райони, за да осигури незабавен отговор на бедствието.

Излезлите на проверка на терен казаха, че има райони в критично състояние, но за щастие няма информация за хора в опасност. Вече се проведе семинар в кабинета на кмета заедно с екипите, отговорни за управлението на кризата, с цел бързото и ефикасно поправяне на щетите и възстановяване на нормалните условия в града.

Село Скобелево, което е част от община Павел баня, също беше силно засегнато от проливни дъждове, които доведоха до наводнени улици и жилища. Работите по очистването на последиците от стихията продължават днес.

Информацията за събитията е предоставена от dnes.bg.