Пешеходец загина при тежка катастрофа край Гривица.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен излиза информация за тежко пътнотрафично произшествие, при което загина пешеходец. Инцидентът е станал на 10 март около 19:30 часа на главен път при пътен възел Гривица. 71-годишен италиански гражданин, управлявайки автомобила си „Хавал 6“ по пътя за София, е блъснал 85-годишен пешеходец, който е починал на място. Водачът е бил тестван за алкохол и наркотици, с отрицателни резултати. Уведомен е дежурен прокурор при ОП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

В село Милковица е разкрито неправомерно присъединяване към електроразпределителната система с два електрически проводника с обща дължина два метра. Местопроизшествието е посетено от полицейски служител, уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК, и е започнало досъдебно производство.

На 7 март в Плевен, 56-годишен мъж е спрян от служители на Първо РУ за управление на „Ауди А 3“ по време на изтърпяване на наложена му административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Информиран е дежурен прокурор и се провежда разследване на случая.

20-годишен е задържан за притежание на амфетамин след проверка от служители на Второ РУ – Плевен в село Търнене. Му е предстои физико-химическа експертиза на веществото, а образуваното бързо производство е сезирано до Районната прокуратура.

Борба с огъня е била актуална тема, след като на 8 март е получен сигнал за пожар в комин на обитаема сграда в Плевен, като огънят е бил потушен без пострадали хора. За този и още няколко инцидента са отзовали екипи на РСПБЗН – Плевен и Никопол, пожарите са били без материални загуби.