Задържани измамници след акция в Плевен и Благоевград.

Полиция

От информационния бюлетин на МВР – Плевен бе съобщено, че на територията на областта са били извършени серия от измами, резултатът от които е разкриването и задържането на двама мъже, подозирани в съпричастност към престъпленията. Жена на 44 години бе измамена през октомври миналата година да извърши банков превод над 5 000 лева за фиктивна резервация на екзотична екскурзия в Плевен, а двама жители на областта бяха заблудени, че ще купят пелети за отопление, след предплатени над 20 000 лв. На 14 март в Благоевград бяха задържани двама мъже на възраст 29 и 30 години. В операцията участваха служители от различни полицейски служби на ОДМВР – Плевен и ОДМВР – Благоевград. Иззети бяха мобилни телефони, банкови карти и банкова документация, свързана с престъпленията. Задържаните получиха мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В същия бюлетин беше съобщено за няколко пътно-транспортни произшествия, които се случиха на 18 март. Водач на „Ауди“ на 77 години е прилошало и починал след катарзис, а 67-годишна пешеходка е пострадала след като била ударена от 49-годишна водачка на „Опел“.

Също така бяха обобщени случаи на шофиране след употреба на алкохол и наркотици, в резултат на които са били образувани бързи полицейски производства и задържани нарушители, както и докладвани произшествия, свързани с пожарна безопасност и защита на населението, включващи пожари в села и градове в областта.